torsdag, februar 1

Ten Sing facts (fra wikipedia, den frie encyclopedi)

Historie

Det første Ten Sing-koret ble startet i Bergen av presten Kjell Grønner i 1968, etter inspirasjon fra det amerikanske konseptet Sing Out America.

Ideologi

Det er vanlig at Ten Sing-gruppene lager en konsert på slutten av året og viser hva man har lært. Mottoet for ungdomsarbeid i KFUK-KFUM er «Ungt ansvar - Voksent nærvær», dvs. at de unge styrer alt selv, men trenger de hjelp til noe eller trenger noen å snakke med er det alltid en voksen i nærheten. De tre k'ene «Kultur», «Kreativitet» og «Kristus» kjennetegner også KFUK-KFUM's ungdomsarbeid.


Ten Sing-grupper i Norge

I dag finnes det over 120 Ten Sing-grupper spredt rundt i hele Norge. Til sammen er det nærmere 5000 ungdommer som ukentlig går på Ten Sing-øvelse i en kirke, menighetshus eller foreningshus. Ten Sing er blitt en bevegelse og et begrep som er kjent i kirke og samfunnsliv ellers.

Her er noen grupper: Appell Ten Sing, Asker Ten Sing, Bodø Ten Sing, Chiela Ten Sing, Good News Ten Sing, Grimstad Ten Sing, Harstad Ten Sing, Hyssing Ten Sing, Key Stone Ten Sing, Kvaløya Tensing, Kåfjord Ten Sing, Skøyen Ten Sing, Svalbard Ten Sing, Ten-sing Tromøy, Testimonia Ten Sing og Trøya Ten Sing.

Ten Sing-grupper i utlandet

Fra omkring 1985 ble Ten Sing eksportert til utlandet. Først ved at en lokal Ten Sing-gruppe (Kongsberg?) reiste på turne til daværende Øst-Tyskland og startet opp et kor der. Fra og med 1986 begynte Norges KFUK-KFUM å sende ut ettåringer gjennom konseptet Ten Sing Norway (TSN).


5 kommentarer:

Astrid med hageflekken sa...

Javel! Hmmm så det e derfor det e så mången stygge Tysker-ten sing videoar på Youtube.

Men kanskje noen sko drista seg te å skriva litt om Good News på wikipedia? Det e tross alt ein link der...hehe.

Anonym sa...

hehe...eg vett, så det, me får gi noen ansvar

Ingrid sa...

eg huska jaffal når geiro og morten sko verr håkon og kjell grønner. d va goe gamle dager d!

Marie sa...

takk for facts. det sette eg pris på. wikipedia e min venn.

Astrid med hageflekken sa...

eg huske og den kjell grønner-sketsjen. huske at salen lo - overraskande nok.