lørdag, januar 20

ein dag full av kultur og tradisjon

jaja, i dag har eg vært flinke jenta å vaska å rydda og lagt mat. nå vente eg bare på at besøket ska komma sånn at me kan eta! eg har lagt focaccia og kyllingsuppa. håpe suppå e god. focacciaen blei overraskanes nok god, sjøl om eg dobla saltmengden. uuuups. jess nå kom besøket!!! tid for mat. grunnen te at eg skrive dennaa i grunnen ganske uinteressante posten, e at eg kjeda meg mens eg venta på mat. men nu er ventetiden over! god lørdagskveld, jenter!

-------
eg melde om at middagen va god og her e oppskrift på ein knallgo focaccia:

Focaccia
20 g salt
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
4,5 dl vann

Oljeblanding:
4 ss hakket rosmarin el. basilikum
2 fedd hvitløk (valgfritt)
1 ts grovsalt
1,5 dl olivenolje
Svarte oliven
Maldonsalt eller grovsalt

Elt deigen godt og lenge, påse at det er ganske løs i 3/4 deler av eltetiden slik at deigen blir glatt. Tilsett det øvrige melet til deigen har en god konsistens. Legg deigen på en lun plass i minimum 30 minutter.

Trykk ut brødet til ca. 1,5 cm tykkelse, trykk godt med fingertuppene slik at brødet får masser av små groper.

Legg urtene i en morter med salt, olje og hvitløk, mos så dette godt og fordel det på toppen av brødet. Legg så på grovhakket oliven.

La brødet heve i 30 minutter og stek det på varm ovn (230 grader) til det er gyllent.

4 kommentarer:

Astrid med hageflekken sa...

Det e bra med oppskrift Marie! Ser du har merka label med oppskrift og! Good Good. Detta e begynnelsen på noe bra.

Ingrid sa...

for dei så ikkje vett d så har marie synål planer om å gjenoppstarta husmorskolen. den gode gamle institusjonen ska forkles med et nytt og fancy navn, nemlig "kultur og tradisjon" (va d kje d??)så hvis d bare blir ein haug med jobblause hf-folk ut av oss kan me sikkert få jobba her. eg tenkte eg konne ha ansvar for utenlandsk rekruttering marie?

Marie sa...

joda det e bra! utenlandsk rekruttering e viktig. eg ska gå i lære sjå mamma og mormor, så ska eg ta et år på gründerskole og så ska eg starta kultur- og tradisjonsfag. eg trenge nok litt arbeidskraft, så det e bare te å ta kontakt!

Astrid med hageflekken sa...

Hørtes bra ut. Eg kan jo delta i undervisningen når de ska lera å laga laksekaker.